• Header 2 Zumba_ylana

Nieuws

 • Trakteren met zwarte bonen? Ben jij gek?

            Glutenvrij – gezond en trakteren...

  Lees meer
 • De Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds

  Een week  zonder toegevoegde suikers, is het leven dan nog leuk? Afg...

  Lees meer
 • Spinning op klassieke muziek

  Wegens succes herhaald: spinning op klassieke muziek. Woensdag 12 juni om 10....

  Lees meer
Meer nieuws

Missie van Kwidam women's health club

Kwidam is een sportschool exclusief voor vrouwen in het centrum van Tilburg. Er is een ruim aanbod aan groepslessen, cursussen en fitness. Bij Kwidam is volop persoonlijke aandacht omdat de groepen klein zijn. Ons uitgangspunt is: trainen op je eigen niveau. 

Missie 

Ruimte voor vrouwen om te werken op eigen niveau en uitgedaagd te worden je grenzen te verleggen. Er mogen zijn zoals je bent. Niet alleen ruimte voor maatje 36 – bruin, jong, fit en actief. Bewegen en sporten omdat het leuk en lekker is en je je er beter door voelt. 

Ruimte voor maatschappelijk ondernemen met aandacht voor mens en milieu. Dat doen we bijvoorbeeld door zoveel mogelijk gebruik te maken van milieuvriendelijke producten. Maar ook door het microkrediet project Matagalpa van de Stedenband Tilburg – Matagalpa te ondersteunen. 

Ruimte voor wie niet gedacht had ooit nog eens een sportschool binnen te lopen.

Historie

Kwidam bestaat sinds 1988. We zijn destijds gestart als vrouwensportschool vanuit een feministisch perspectief. Maar niet alleen daarom. Alle sportscholen tot dan toe waren voor een gemengd publiek. Een sportschool voor vrouwen was uniek voor Nederland en een ‘gat in de markt’. Kiek Boelaars creëerde hiermee haar eigen werk en kon zo voor zichzelf beginnen. 

Kwidam begon in 1988 aan de IJzerstraat met 40 klanten, 4 dagdelen per week en zonder personeel. Op het programma stond conditietraining en zelfverdediging. Er was 1 zaal, geen fitnessruimte en geen sauna.

Gaandeweg kwamen steeds meer klanten en ook steeds meer activiteiten: karate, yoga en aerobics. Met deze nieuwe activiteiten kwamen gaandeweg ook personeelsleden op de loonlijst te staan. Kwidam zat in de lift en groeide letterlijk uit haar jasje. Bovendien ging fitness een grote rol spelen in de sportwereld. Hiervoor was geen ruimte in de IJzerstraat. Kwidam moest op zoek naar een nieuwe locatie.  
Na 2 jaar zoeken vonden we ons huidige pand in de Cornelis de Vriendtstraat. Samen met veel van onze klanten (en een aannemer) is het pand in 4 maanden tijd grondig verbouwd. In 1995 hebben we het nieuwe pand in gebruik genomen.

Kwidam heeft ondertussen de beschikking over een grote zaal, een kleine zaal een fitness-ruimte, sauna, 2 doucheruimtes, een invalidentoilet een bar en een kantoorruimte.

Sporten in Tilburg? Fitness dan nu bij Kwidam, Sportschool voor vrouwen! De specialist op gebied van sporten, fitness en afvallen. Ook ideaal bereikbaar vanuit Oisterwijk en Dongen.

Wil jij Kwidam zelf ervaren? Start dan met een gratis proefles!

Zet die 1e stap en vul onderstaand formulier in. We nemen binnen 1 werkdag contact met je op voor een persoonlijke kennismaking.

 

 

Nieuws

 • Trakteren met zwarte bonen? Ben jij gek?

            Glutenvrij – gezond en trakteren...

  Lees meer
 • De Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds

  Een week  zonder toegevoegde suikers, is het leven dan nog leuk? Afg...

  Lees meer
 • Spinning op klassieke muziek

  Wegens succes herhaald: spinning op klassieke muziek. Woensdag 12 juni om 10....

  Lees meer
Meer nieuws
 • Fit & Energiek

  Fit & Energiek

  Eindelijk resultaat behalen? Bekijk de verschillende fitness mogelijkheden bij Kwidam

  Lees meer
 • Afvallen

  Afvallen

  Je bent op het juiste adres bij Kwidam! We hebben trainingen samengesteld waar jij mee zal afvallen.

  Lees meer
 • Body & Mind

  Body & Mind

  Sport helpt niet alleen je lichaam zich te ontspannen, maar ook je geest.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.